Сублімація в домашніх умовах
Можна засублимировать ягоди і фрукти будинку?
На жаль, ні! Адже сублімація - це довгий і витратний процес, який вимагає спеціального обладнання і чималої кількості часу.
Як же він відбувається?
Після очищення і сортування, ягоди і фрукти піддаються шокового заморожування, а після, поміщаються в сублімаційний машину. Процес ліофілізації(сублімації) триватиме від 12 до 16 годин. З продукту, при низьких температурах, випаровується вся волога, завдяки чому він зберігає свою форму і не втрачає корисні речовини, які в ньому містяться. Ягоди і фрукти стають практично в 10 разів легше свіжих. Тільки сублімація здатна зберегти ягоди і фрукти в сухому вигляді надавши їм легку і хрустку текстуру.
Інші новини